L’Ajuntament suspèn durant un any la concessió de llicències per a pisos d’ús turístic

En el ple municipal celebrat el passat dilluns dia 5 de febrer, l’Ajuntament ha decretat la suspensió de la concessió de llicències per exercir l’activitat de pis turístic durant un any, en aplicació del previst al Decret Llei 3/2023 de la Generalitat, que estableix una nova regulació dels habitatges d’ús turístic.

Així doncs, durant els pròxims dotze mesos, no es concedirà cap llicència per poder dedicar un pis a ús turístic a cap punt de la ciutat de Badalona.

Segons va exposar el Tercer tinent d’alcaldia Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Sr. Daniel Gracia, l’Ajuntament treballa per disposar de les eines que permetin evitar la concentració i proliferació d’habitatges d’ús turístic a determinades zones de la ciutat per tal d’evitat possibles problemes de convivència amb el veïnat.

Amb l’entrada en vigor de la nova Llei del Dret a l’Habitatge, són molts els municipis que preveuen un fort increment de demanda de llicències per dedicar l’habitatge a ús turístic en detriment del lloguer d’habitatge residencial, el que podria agreujar encara més l’actual manca d’oferta, per la qual cosa, ja són varis els municipis, entre d’altres, Santa Coloma de Gramenet, els que han pres aquesta mesura.

Des de 2015 i fins ara, només es podia sol·licitar aquesta llicència per l’anomenada Zona B, que era la resta de zones que no es trobaven compreses a l’anomenada Zona A: que era la delimitada per tot el front marítim de la ciutat, incloent-hi com a mínim la primera línia residencial de cadascun dels barris. En concret, la zona està delimitada per: l’avinguda Marquès de Mont-Roig entre Antoni Bori i Ponent, els carrers Ponent, Progrés, Cervantes i Indústria, l’avinguda Sant Ignasi de Loiola, Francesc Layret, Sant Bru, Eduard Marquina, Jaume Ribó, carretera de Mataró, passatge Jaume Pla i Casadevall, Manresà, Velázquez, Occitània, carretera de Tiana, passeig Marítim, rambla Santa Madrona, la Rambla i, per Sant Ignasi de Loiola fins passeig Marítim, el Port, les vies del ferrocarril, el pont de Sant Lluc, el passeig del Mare Nostrum i els carrers Mar Negre, d’Eduard Maristany i Antoni Bori, inclosos en els barris del Progrés, el Gorg i la Mora de Badalona.